Banán plátky 20 g

Kód: LF696
Tip
Neohodnotené
€1,18 €0,59 / 10 g
Skladom

Lyofilizovaný banán, čo nikdy nezhnedne ani nezmäkne. Zrelý a sladký, plný vitamínov a minerálov.

  • sladká chuť bez pridaného cukru
  • chrumkavá a krehká štruktúra
  • zasýti na dlhšiu dobu vďaka obsahu vlákniny

Detailné informácie

Podrobný popis

Nemáte po ruke banán alebo ste ho zabudli zjesť, keď bol ešte čerstvý a prezretý vám nechutí? Je na čase vyskúšať banánové plátky sušené mrazom. Lyofilizovaný banán je zozbieraný v ten pravý moment. Ani nezrelý, ani prezretý . Preto chutí sladko a krásne vonia. Sušenie mrazom z neho odstránilo vodu, inak sa na zložení nezmenilo nič – väčšina vitamínov a minerálov zostala zachovaná. Vďaka vysokému obsahu vlákniny vás   príjemne zasýti .

Už ste skúšali banánové chipsy, ale veľmi vás neoslovili? Lyofilizovaný banán s nimi nemá veľa spoločného. Banánové chipsy bývajú vyprážané, tvrdé a plné cukru. Naproti tomu sa naše lyofilizované banánové plátky sušia mrazom. Výsledkom sú chrumkavé, krehké kúsky banánu, ktoré sa na jazyku len rozplývajú. Bez pridaného cukru a tuku.

Ako si vychutnať lyofilizovaný banán?

Chrumkajte si lyofilizovaný banán len tak samotný miesto čerstvého banánu . Dodá vám energiu a živiny v práci, pri športe aj na túre. Lyofilizované plátky banánu primiešajte do jogurtu, cereálií alebo ich rozmixujte s mliekom na lahodný koktail. Využite lyofilizovaný banán namiesto čerstvého pri pečení – na dochutenie krémov alebo ozdobu dezertov.

Náš tip

Banán predstavuje zdravú desiatu pre našich najmenších, ale koľkokrát ho deti priniesli späť roztlačený v aktovke? Zabaľte im do školy radšej lyofilizovaný banán. Je ľahučký a výživný, ale rozhodne nezhnedne a nezmäkne .

Lyofilizované banány sú plné vitamínov a minerálov

  • Mrazom sušené banány si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
  • Banány sú známe svojim obsahom draslíka.
  • Jeden čerstvý banán obsahuje asi tretinu odporúčanej dennej dávky vitamínu B6.
  • Banány ďalej obsahujú vitamín C, horčík, meď a mangán.
  • Vysoký obsah vlákniny prispieva k dobrému zažívaniu.

Čo je lyofilizácia?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné ​​hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.