Banán plátky 20 g
Kód: LF696Podrobný popis
Nemáte po ruke banán alebo ste ho zabudli zjesť, keď bol ešte čerstvý a prezretý vám nechutí? Je na čase vyskúšať banánové plátky sušené mrazom. Lyofilizovaný banán je zozbieraný v ten pravý moment. Ani nezrelý, ani prezretý . Preto chutí sladko a krásne vonia. Sušenie mrazom z neho odstránilo vodu, inak sa na zložení nezmenilo nič – väčšina vitamínov a minerálov zostala zachovaná. Vďaka vysokému obsahu vlákniny vás príjemne zasýti .
Už ste skúšali banánové chipsy, ale veľmi vás neoslovili? Lyofilizovaný banán s nimi nemá veľa spoločného. Banánové chipsy bývajú vyprážané, tvrdé a plné cukru. Naproti tomu sa naše lyofilizované banánové plátky sušia mrazom. Výsledkom sú chrumkavé, krehké kúsky banánu, ktoré sa na jazyku len rozplývajú. Bez pridaného cukru a tuku.
Ako si vychutnať lyofilizovaný banán?
Chrumkajte si lyofilizovaný banán len tak samotný miesto čerstvého banánu . Dodá vám energiu a živiny v práci, pri športe aj na túre. Lyofilizované plátky banánu primiešajte do jogurtu, cereálií alebo ich rozmixujte s mliekom na lahodný koktail. Využite lyofilizovaný banán namiesto čerstvého pri pečení – na dochutenie krémov alebo ozdobu dezertov.
Náš tip
Banán predstavuje zdravú desiatu pre našich najmenších, ale koľkokrát ho deti priniesli späť roztlačený v aktovke? Zabaľte im do školy radšej lyofilizovaný banán. Je ľahučký a výživný, ale rozhodne nezhnedne a nezmäkne .
Lyofilizované banány sú plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené banány si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Banány sú známe svojim obsahom draslíka.
- Jeden čerstvý banán obsahuje asi tretinu odporúčanej dennej dávky vitamínu B6.
- Banány ďalej obsahujú vitamín C, horčík, meď a mangán.
- Vysoký obsah vlákniny prispieva k dobrému zažívaniu.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
