Čučoriedka prášok 250 g
Kód: LF604Podrobný popis
Niektoré veci sú zbytočne zložité. Čučoriedkový prášok ale nie. Žiadny pridaný cukor, žiadne umelé farbivá, žiadne éčka – len 100 % čučoriedok v koncentrovanej podobe. Jednoducho jedna prírodná surovina rozomletá na prášok. Nič viac nie je k dokonalosti potrebné.
Vďaka sušeniu mrazom je čučoriedkový prášok tak jemný, že sa ľahko rozpustí v tekutine a pritom dostatočne sypký na to, aby sa dobre zapracoval do cesta alebo krému. A hlavne – neriedi a nevlhčí, čo je oproti ovocným šťavám a pyré obrovská výhoda.
Predstavte si, že do cesta na muffiny pridáte čučoriedky. Časť sa rozpadne, časť pustí šťavu a výsledok je skôr fľakatý ako farebný. Čučoriedkový prášok? Perfektne prefarbí a dokonale ochutí. A navyše bez neporiadku a modrofialových prstov.
Ako použiť lyofilizovaný čučoriedkový prášok?
- Na dochutenie a dofarbenie jogurtov, kaší a tvarohu. Oproti čerstvým čučoriedkam dodá intenzívnejšiu chuť bez prebytočnej vody.
- Na pečenie . Skvele drží farbu v cestách, makrónkach alebo krémoch. A hlavne – cesto sa po ňom nezrazí ako po tekutých ingredienciách.
- Do smoothie alebo proteínového shaku . Získate ovocnú príchuť bez pridaného cukru a konzervantov.
- Ako ozdoba dezertov . Poprášte čučoriedkovým práškom cheesecake alebo domáca panna cottu a pozdvihnite ich na ďalšiu úroveň.
- Do zmrzliny . Či už v domácej alebo profesionálnej výrobe, čučoriedkový prášok dodá farbu a chuť a nenaruší textúru.
Náš tip
Čakáte návštevu a chcete prekvapiť niečím špeciálnym? Zmiešajte čučoriedkový prášok s práškovým cukrom a vytvorte prírodnú fialkovú polevu na dezerty. Alebo ho pridajte do mascarpone so smotanou a vykúzlite luxusný čučoriedkový krém - stačí vyšľahať a servírovať.
Lyofilizované čučoriedky sú plné vitamínov a minerálov
- Mrazom sušené lesné čučoriedky si zachovali väčšinu vitamínov a minerálov ako čerstvé plody.
- Čučoriedky sú jedinečným zdrojom polyfenolov, ktoré pôsobia ako antioxidanty.
- Pýši sa vysokým obsahom minerálov, ako je železo, vápnik a draslík.
- Triesloviny obsiahnuté v čučoriedkach prispievajú k dobrému zažívaniu.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom prebieha za veľmi nízkej teploty a tlaku. Tak dochádza k sublimácii - voda prechádza z pevného priamo do plynného skupenstva. Vďaka tomu sa z ovocia odparí len voda bez toho, aby sušenie negatívne ovplyvnilo jeho nutričné hodnoty. Lyofilizované ovocie takmer nestratí živiny, vitamíny ani minerály. Navyše si zachová prirodzenú chuť, vôňu i farbu, a tak je takmer na nerozoznanie od čerstvého ovocia.
Prečo nakúpiť lyofilizovaný prášok z čučoriedok na Lyofio.cz
- vyrobený z 100% mrazom sušeného ovocia
- bez aditív a pridaného cukru
- znovuuzatvárateľný obal
Krajina pôvodu: mimo EÚ
NUTRIČNÉ HODNOTY (na 100g) | Vlhkosť | ≤5 % |
Tuky (g) | 1,4 | |
-> z toho nasýtené mastné kyseliny (g) | 0,3 | |
Proteín (g) | 3,8 | |
Sacharidy (g) | 65,6 | |
-> z toho cukry (g) | 58,1 | |
Soľ (g) | 0,025 | |
Energia | 359 Kcal / 1509 KJ |
Dodatočné parametre
Kategória: | Mrazom sušené ovocie |
---|---|
Hmotnosť: | 0.26 kg |
EAN: | 8594204894173 |
Druh ovoce: | Borůvka |
Hmotnost: | 250 g |
Zpracování: | Prášek |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.